40060__news_gallerySteeds vaker beschikken moving heads over pixel control. In het geval van de bekende 5×5 matrix moving heads is dat extra belangrijk: het stelt u in staat elk gewenst effect het oppervlak te tonen. De nieuwe Showtec Phantom 300 LED Matrix is uitgerust met 25 stuks 10W RGBW LEDS en de rotatie is in beiden richtingen eindeloos – wat ook de creatieve mogelijkheden zo goed als eindeloos maakt.

De opzet van 5×5 lenzen maakt het mogelijk letters en cijfers weer te geven. Dat kan prima door middel van de ingebouwde programma’s, maar ook via de pixel control. Omdat de Phantom 300 LED Matrix 120 DMX-kanalen gebruikt in de uitgebreidste modus is er Artnet beschikbaar. Hiermee kunnen de LEDs individueel aangestuurd worden via bijvoorbeeld videosoftware.

De speciale lenzen hebben een afstraalhoek van 15° waardoor de stralen redelijk gebundeld zijn en er duidelijke stralen te onderscheiden zijn. De RGBW kleurmenging vindt plaats achter de lens waardoor er krachtige, egale stralen ontstaan in elke gewenste kleur. Er zijn 4 dimcurves beschikbaar. Ook beschikt de Matrix moving head over IFS-technologie: hiermee kunnen meerdere units gelinkt worden en worden er intelligente automatische programma’s gemaakt, zoals een gesynchroniseerde strobe.

De Phantom 300 LED Matrix is relatief klein en licht, waardoor de moving head gemakkelijk te hanteren is. De kop is 27 x 27 cm, de base en de arm zijn op het breedste punt 36 cm bij 23 cm. Het gewicht is slechts 13 kilo. Door de 2 grote handvatten kan het apparaat door één persoon in de truss gehangen worden.